Brouwerij Hommeles

20130909 Omslag Facebook

Brouwerij Hommeles is de naam waaronder het Houtens Brouw Collectief vanaf januari 2013 zijn commerciƫle bieren op de markt brengt. De naam is een afgeleide van 'humulus', de Latijnse naam voor hop.
Hommeles-bieren worden gebrouwen op basis van ons eigen recept, waarbij onder meer producten uit de streek worden gebruikt. Voor onze commerciƫle brouwsels maken we gebruik van de installaties van professionele brouwerijen elders in Nederland.

Zie ook 'Onze bieren'.

20130209 Logo Hommeles Low

 

Brouwerij Hommeles is lid van:


KBC logo_2013_small

 

Nieuws

  • Hopteelt in Nederland

    Houten, september 2016. In het tijdschrift voor Historische Geografie is een artikel verschenen van de hopteelt in Nederland van de hand van "onze" Kees Volkers en Chris Kik.

  • Goud voor Hommeles en De Eem bij Dutch Beer Challenge

    Houten, 19 mei 2016. Dit weekend gaat in Den Haag de vijfde Week van het Nederlandse Bier van start. Onderdeel van de openingsplechtigheid was de prijsuitreiking van de Dutch Beer Challenge 2016. Utrechtse brouwers sleepten weer verschillende medailles binnen, waaronder twee gouden.

  • Zesde PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival goed bezocht

    Utrecht, 14 mei 2016. Het Zesde PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival is een groot succes geworden. Op Pinksterzaterdag bezochten zo'n 1800 bierliefhebbers de nieuwe festivallocatie, alwaar een record aantal van 27 Utrechtse brouwerijen aanwezig was. De gasten konden kiezen uit meer dan honderd Utrechtse bieren van hoog niveau. Het kuitbier van brouwerij De Dikke uit Wijk bij Duurstede werd door de jury als beste gewaardeerd.