Zesde PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival goed bezocht

Het 6e PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival is een groot succes geworden. Op Pinksterzaterdag bezochten zo'n 1800 bierliefhebbers de nieuwe festivallocatie, alwaar een record aantal van 27 Utrechtse brouwerijen aanwezig was. De gasten konden kiezen uit meer dan honderd Utrechtse bieren van hoog niveau. Het kuitbier van brouwerij De Dikke uit Wijk bij Duurstede werd door de jury als beste gewaardeerd.

Het was even afwachten hoe het zou gaan lopen op het Zesde PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival. De verhuizing naar een nieuwe locatie, slechte weersvoorspellingen en werk aan het spoor speelden de organisatoren aanvankelijk parten. Toch wisten 1800 bezoekers het terrein van DeFabrique aan de Westkanaaldijk te vinden, en het weer was eigenlijk prima!

Met weemoed was afscheid genomen van het knusse terrein van molenerf De Ster, waar de vorige edities van het festival werden gehouden. Maar dit terrein was te klein geworden voor het PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival, dat onder de ware bierliefhebbers inmiddels een grote reputatie heeft opgebouwd. En de stoere ambiance van De Fabrique bleek zich uitstekend te lenen voor een bierfestival. De gasten konden kiezen uit meer dan honderd bieren van 27 Utrechtse brouwerijen, een absoluut record.

Zoals elk jaar mocht elke brouwerij een bier naar keuze indienen om mee te dingen naar het 'meeste gewaardeerde bier van Utrecht'. Een deskundige jury onder leiding van Derek Walsh kon de Wijkse Dikke, een kuitbier van Stadsbrouwerij De Dikke uit Wijk bij Duurstede, het meest waarderen. De brouwers van De Dikke mochten een oorkonde en een zware trofee - gemaakt van een stuk staal uit De Fabrique - in ontvangst nemen. Tweede werd de Dark Side Porter van Tasty Lady/De Eem (Amersfoort) en derde de American Pale Ale van Louis Loyal (Amersfoort).

Het PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival wordt ieder jaar georganiseerd door het Houtens Brouw Collectief, dat met genoegen terugkijkt op het zesde festival. De sfeer was als vanouds uitstekend en tot het einde toe ontspannen. Behalve bierstands waren er stands met food, niet alcoholische dranken, bierboeken en andere bierige zaken. Na afloop konden Utrechtse biertjes voor thuis worden gekocht in de pop-up store van Mitra Rialto. Impressies van het festival kunnen bekeken worden op www.utrechtsebierbrouwersfestival.nl.

Hieronder een aantal foto's van het festival. Bekijk ook de foto-impressie (met dank aan Iris Volkers en DeFabrique) en de video-impressie (met dank aan DeFabrique).

IMG 1520

UBF-ULBE (4 of 39)

UBF-ULBE (5 of 39)

UBF-ULBE (11 of 39)

UBF-ULBE (31 of 39)

UBF-ULBE (36 of 39)